VIZIUNEA noastra:“Fiecare dintre elevii nostrii poate fi un geniu, daca putem indentifica talentul si gasi cheia pentru a-l elibera”

MISIUNEA scolii noastre consta in asigurarea unui management performant,centrat pe actiuni inovatoare care sa asigure: cultivarea la elevi a valorilor si atitudinilor specifice fiecarui domeniu studiat, pentru reusita lor in plan social si profesional, stimularea parteneriatilor,conditie a canalizarii calitatii educatiei in furnizarea serviciilor in conformitate cu standardele europene, dezvoltarea unitatii scolare din punct de vedere structural si functional, un proces instructiv-educativ de calitate, competitiv, afirmarea profesionala a cadrelor didactice si dezvoltarea personalitatii elevilor.

1.SCURT ISTORIC

Infiintata in anul 1927 conform unor documente de arhiva, scoala noastra a purat de-a lungul anilor mai multe denumiri.In urma cu 60 de ani , in 1952 ,”Scoala mixta Aparatorii Patriei” cum se numea la cea vreme se muta in noul local din Strada Cpt. Eremia Popescu Nr.27, unde functioneaza si in prezent sub denumirea de “Scoala Gimnaziala General Eremia Grigorescu”.

Inca de la inceputuri, in ciuda a numeroase greutati, a conditiilor dificile in care au trebuit sa-si desfasoare activitatea, a mediului socio-cultural din care proveneau majoritatea scolarilor, nu chiar favorabil, generatiile de elevi au beneficiat de harnicia ,profesionalismul si talentul unor dascali inimosi si devotati.Consemnari unor asemenea aprecieri se regasesc in documentele scolare, unde Inspector Scolar G.A. Enea mentiona in anul 1946: “E o scoala de dascali buni si muncitori, priceputi si patrunsi de simtul datoriei” iar 2 ani mai tarziu in anul 1948, Inspector General E.Diaconescu Arges nota : “Socotesc ca la aceasta scoala colegii nostri au muncit cu tot sufletul.Felicit pe toti colegii pentru munca exceptionala pe care au desfasurat-o in conditii extreme de grele …” .

2.GENERALUL EREMIA GRIGORESCU - EROUL DE LA MARASESTI

Ofiţer superior cu înaltă pregătire intelectuală şi militară, energic şi temerar, cu o condiţie exemplară în toate situaţiile, Eremia-Teofil Grigorescu s-a nascut la  28  noiembrie 1863, in Golătei, lângă Târgu Bujor.Un Specialist militar de înaltă pregătire, comandant demn, curajos, cu viziune pragamatică şi modernă în operaţii tactice şi strategice în condiţii reale de război,  Eroul naţional de la Oituz şi Mărăşeşti (1917) si-a înscris emblematic numele între iluştrii comandanţi militari români care au semnat file de glorie în istoria militară românească.

A fost decorat cu : - Ordinul „Mihai Viteazul”, cl. a III-a (august 1916), fiind primul general român care primea această decoraţie „pentru acte de bravură în faţa inamicului” si : Ordinul „Mihai Viteazul”, cl. a II-a (1907), Ordinul „Companion of The Bath” al Marii Britanii , Ordinul „Legiunea de Onoare”, în grad de Mare Cruce, a Republicii Franceze , Ordinele Imperiale ruseşti „Sfântul Gheorghe”, în grad de Mare Cruce, şi „Sfânta Ana”, cu spadă , citat în Ordine regale de zi (31 Decembrie 1916) şi Ordine ale Armatei de Nord de generalul Constantin Prezan (7 octombrie 1916). În perioada 30 iulie 1917 - 1 iulie 1918, generalul de divizie Eremia Grigorescu a îndeplinit funcția de comandant al Armatei 1.

 

 

3.IN PREZENT

Astazi, peste 40 de cadre didactice dedicate duc mai departe traditia inaintasilor si se preocupa de educarea, instruirea si pregatirea pentru viata a peste 600 de elevi. Vechea cladire s-a extins treptat si si-a imbogatit baza materiala , ajungand astazi sa fie o scoala moderna:27 Sali de clasa, 3 laboratoare(biologie, informatica, chimie),3 cabinete(invatamant primar, stiinte, consiliere psiho-pedagogica), biblioteca cu 11.307 volume, sala de sport, cabinet medical, cabinet stomatologic, bufet, 10 grupuri sanitare, 20 calculatoare, conectare la internet, fax, copiatoare, imprimante, centrala telefonica, statie de amplificare, televizoare color, video, radio casetofoane.

In decursul a peste 60 de existenta , efortul dascalilor nostri s-a reflectat in rezultatele si realizarile elevilor.Personalitati ale vietii cultural-artistice sau sportive precum : Gheorghe Cozorici (actor al Tetatrului National Bucuresti) , Mitica Popescu (actor al Teatrului Mic), Mircea Lucescu (maestru al sportului), Alexandru Ghildus (designer reputat) si altii au pasit pragurile scolii naostre ca elevi .Activitatile realizate cu elevii pe plan cultural-artistic si sportiv ne-au adus recunoasterea in confruntarile la nivel municipal sau national , precum si la concursurile si olimpiadele scolare.